Cancelarul Germaniei, Angela Merkel: Uniunea Europeană trebuie să eficientizeze procesul decizional

Uniunea Europeană trebuie să eficientizeze procesul decizional şi să tragă învăţăminte de pe urma hotărârii Marii Britanii de a ieşi din Blocul comunitar, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, citată de site-ul agenţiei Reuters.

1333 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Germaniei, Angela Merkel: Uniunea Europeană trebuie să eficientizeze procesul decizional

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel: Uniunea Europeană trebuie să eficientizeze procesul decizional (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Brexit reprezintă un avertisment pentru noi toţi. Trebuie să analizăm din nou ce înseamnă Europa pentru noi, ce ar trebui să schimbe Europa pentru a avea succes în ochii oamenilor", a afirmat Angela Merkel într-un discurs rostit la o reuniune a Uniunii Creştin-Democrate desfăşurată în landul Rhenania de Nord Westphalia.

"Uniunea Europeană trebuie să decidă pe ce trebuie să se concentreze şi în ce sfere poate juca roluri mai mici; de asemenea, trebuie să accelereze procesul decizional", a subliniat Angela Merkel.

"Nu trebuie să discutăm despre elaborarea unor noi tratate, ci trebuie să ne concentrăm pe acţiuni", a insistat Angela Merkel.

Zilele trecute, Administraţia Francois Hollande şi Guvernul Angela Merkel s-au distanţat de un plan al fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy de menţinere a Marii Britanii în Uniunea Europeană, considerând ireversibilă decizia Londrei. Nicolas Sarkozy a declarat că dacă va fi reales preşedinte al Franţei va modifica tratatele UE pentru a menţine Marea Britanie în Blocul comunitar. Premierul Marii Britanii, Theresa May, a afirmat de mai multe ori că "Brexit înseamnă Brexit", semnalând că va declanşa la începutul anului 2017 procedura de ieşire din Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici