Când devine Joe Biden oficial preşedintele SUA

  • Joe Biden va câştiga alegerile prezidenţiale în SUA în faţa lui Donald Trump
  • Rezultatul alegerilor va fi validat până cel târziu pe 11 decembrie
  • Joe Biden va depune jurământul abia pe 20 ianuarie 2021
3168 afișări
Imaginea articolului Când devine Joe Biden oficial preşedintele SUA

FOTO: Profimedia

Dacă ţi s-a părut că a durat mult până ai aflat cine e noul preşedinte al Statelor Unite, află că va mai dura mai bine de 2 luni până Joe Biden va depune jurământul.

CITEŞTE AICI: Rezultate alegeri SUA 2020. Biden este noul preşedinte al Statelor Unite. A câştigat cu 284 voturi. Mesajul său către americani

Joe Biden mai are de aşteptat până va prelua funcţia de preşedinte. Proiecţiile CNN şi AP arată că acesta nu mai poate fi depăşit de Donald Trump, astfel că este preşedintele ales al Statelor Unite. Este doar primul pas, cel mai important, iar Joe Biden a sărbătorit în primul discurs după anunţ.

„Oamenii acestei naţiuni au vorbit. Ne-au oferit o victorie clară, o victorie convingătoare. O victorie pentru sloganul "Noi, poporul"! Am câştigat cu cel mai mare număr de voturi din istoria ţării”, a spus Joe Biden.

Ce urmează? În primul rând trebuie să aştepte ca Donald Trump să accepte înfrângerea. Şeful de campanie al acestuia a anunţat deja că se va ajunge la Curtea Supremă. 

Până pe 11 decembrie trebuie să fie validat rezultatul alegerilor. La trei zile distanţă vine votul electorilor din fiecare stat. Aceştia mereu respectă opţiunea poporului. Pe 23 decembrie votul electorilor ajunge la Washington.

Pe 3 ianuarie este programat startul celui de-al 117-lea Congres. Membrii Casei Reprezentanţilor şi noii membri ai Senatului vor depune jurământul. Pe 6 ianuarie va fi întâlnirea tuturor membrilor iar cele 538 de voturi ale electorilor vor fi citite. Ultimul pas este pe 20 ianuarie. Atunci are loc ziua inaugurării iar Joseph Robinette Biden Jr va deveni al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici