Când plănuieşte MAE să redeschidă ambasadei României de la Kiev

Ambasada României din Kiev ar putea fi redeschisă „într-un interval de timp de una-două săptămâni”, spune ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. El anunţa încă de pe 19 aprilie că autorităţile române au decis redeschiderea misiunii diplomatice din Ucraina.

163 afișări
Imaginea articolului Când plănuieşte MAE să redeschidă ambasadei României de la Kiev

Când plănuieşte MAE să redeschidă ambasadei României de la Kiev

„Suntem în proces tehnic de pregătire a deschiderii. S-a lucrat foarte intens în format inter-instituţional, pentru că nu este doar Ministerul de Externe e implicat în acest efort. Sperăm ca într-un interval de timp de una-două săptămâni să putem să anunţăm redeschiderea misiunii noastre diplomatice. Adică să înceapă să funcţioneze efectiv, pentru că trebuie spus că în urmă cu o săptămână ambasadorul României la Kiev s-a deplasat temporar în Ucraina o perioadă de timp pentru pregătirea vizitei care a avut loc, deci a fost în contact cu autorităţile ucrainene”, spune la TVR Bodgan Aurescu.

El precizează că tot personalul ambasadei a lucrat în continuare, chiar dacă a fost relocat la Bucureşti.

„I-am inclus în task force-ul care a fost activat la momentul în care a început conflictul pe 24 februarie şi au lucrat împreună cu colegii mei din acest Task Force, ţinând legătura cu autorităţile ucrainene, cu comunitatea românească din Ucraina.... Prin urmare, am încercat să compensăm această absenţă pe teren”, conchide şeful Diplomaţiei de la Bucureşti.

Autorităţile române au decis redeschiderea Ambasadei României în Ucraina, la Kiev, a anunţat încă de pe 19 aprilie, pe Twitter, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aurescu,
ambasadă,
kiev

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici