Capacitatea crematoriului din Monrovia, depăşită de numărul morţilor de Ebola

Crematoriul din Monrovia nu are capacitatea necesară pentru a incinera zecile de cadavre aparţinând victimelor epidemiei de Ebola colectate în fiecare zi în Liberia, ţara cea mai afectată de febra hemoragică, a declarat joi secretarul general al Crucii Roşii Liberiene.

270 afișări
Imaginea articolului Capacitatea crematoriului din Monrovia, depăşită de numărul morţilor de Ebola

Capacitatea crematoriului din Monrovia, depăşită de numărul morţilor de Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sâmbătă, am colectat până la 41 de cadavre. Duminică, am colectat 37. Crematoriul nu are capacitatea de a incinera toate cadavrele", a declarat Fayah Tamba, secretarul general al Crucii Roşii Liberiene, pentru un post de radio.

Fayah Tamba a apreciat că lupta împotriva epidemiei de Ebola ar fi mai eficientă dacă ar fi coordonată de o organizaţie internaţională.

"Conform experienţei noastre în cazul unui dezastru de o asemenea amploare, credem că este important ca o organizaţie internaţională să coordoneze intervenţia umanitară contra Ebola", a declarat el.

Epidemia de Ebola s-a soldat cu cel puţin 1.350 de morţi, dintre care 576 în Liberia, 396 în Guineea şi 374 în Sierra Leone, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, făcut public la 18 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici