Carantină de lux: bogaţii se izolează în staţiuni de cinci stele, apartamente pe plajă şi insule private

  • Pe măsură ce ţările de pe glob închid graniţele, suspendă zborurile internaţionale şi adoptă carantina obligatorie, majoritatea oamenilor se plimbă între sufragerie şi bucătărie.
  • Alţii se zbat să ajungă acasă.
  • Dar sunt şi câţiva oameni pe care criza i-a găsit în staţiuni şi în hoteluri de lux de pe întreaga planeta şi alţii care au intuit ce se va întâmpla cu mult timp înainte de pandemie şi care au apucat să se refugieze în vile şi hoteluri intime de cinci stele, departe de focarele de infecţie.
1872 afișări
Imaginea articolului Carantină de lux: bogaţii se izolează în staţiuni de cinci stele, apartamente pe plajă şi insule private

Sursa: Profimedia

Pe măsură ce ţările de pe glob închid graniţele, suspendă zborurile internaţionale şi adoptă carantina obligatorie, majoritatea oamenilor se plimbă între sufragerie şi bucătărie. Alţii se zbat să ajungă acasă. Dar sunt şi câţiva oameni pe care criza i-a găsit în staţiuni şi în hoteluri de lux de pe întreaga planeta şi alţii care au intuit ce se va întâmpla cu mult timp înainte de pandemie şi care au apucat să se refugieze în vile şi hoteluri intime de cinci stele, departe de focarele de infecţie.

„Mulţi dintre oaspeţii noştri au ales să îşi extindă sejururile cu o săptămână, două săptămâni sau până la o notificare suplimentară”, spune Kevin Wendle, proprietarul Hotel Esencia din Riviera Maya, Mexic. Acum, explică el, călătorii care s-au ferit de aeroporturile aglomerate şi şi-au permis să rămână în vacanţă.

Cu doar 43 de camere repartizate pe 50 de acri, Hotel Esencia are reputaţia de ascunzătoare preferată de vedetele de la Hollywood. Acum, 30 dintre cei 35 de oaspeţi se află cazaţi la Hotel Esencia intenţionează să rămână acolo pe permen nelimitat, până la ridicarea restricţiilor. Hotelul, care în mod normal cere 1.000 $ pe noapte, oferă o reducere de 30%-40% celor care se îşi extind vacanţa.

Adriana Ching, o avocată de 34 de ani din New York, şi-a prelungit şederea după ce a văzut la televizor cât de gravă este situaţia la ea acasă. „Mai degrabă stau aici decât acasă, la New York”, spune ea. "Mă simt mai în siguranţă în acest paradis natural, departe de toate."

Şi omul de afaceri Ryan CooK a decis să rămână pe termen nelimitat alături de soţia sa şi de cei trei copii cu vârste de 11, 14 şi 16 ani, menţionând că şcoala a fost anulată şi că este capabil să îşi facă treaba de la distanţă: „Să mergem acum la aeroport ar fi o decizie emoţională şi iraţională. Ne simţim mai bine să nu călătorim acum."

Esencia nu este singurul hotel care se dublează ca refugiu coronavirus. Jumby Bay, o proprietate all inclusive de 40 de camere, pe o insulă privată, la două mile de coasta Antigua, a primit confirmări pentru multe prelungiri de vacanţă. „Clienţii vor să se ascundă de tot ce se întâmplă în lume”, spune proprietarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici