Cardinalul american Theodore McCarrick a fost caterisit în urma acuzaţiilor de abuz sexual

Fostul Cardinal american Theodore McCarrick a fost caterisit sâmbătă de către Biserica Catolică, în urma acuzaţiilor de abuz sexual a mai multor persoane, inclusiv minori, au anunţat oficialii de la Vatican, citaţi de CNN şi BBC.

831 afișări
Imaginea articolului Cardinalul american Theodore McCarrick a fost caterisit în urma acuzaţiilor de abuz sexual

Cardinalul american Theodore McCarrick a fost caterisit în urma acuzaţiilor de abuz sexual

Theodore McCarrick, care în luna iulie a devenit primul prelat din cadrul Bisericii Catolice care şi-a pierdut titlul de Cardinal în ultimii aproape 100 de ani, a devenit acum primul demnitar bisericesc de rang înalt caterisit în epoca modernă.

Fostul Cardinal, în vârstă de 88 de ani, a fost acuzat că a abuzat sexual mai multe persoane din cadrul Bisericii, printre care şi minori, în urmă cu aproximativ 50 de ani. Papa Francisc a ordonat în anul 2017 începerea unei anchete proprii a Vaticanului.

McCarrick a negat acuzaţiile pe tot parcursul anchetei. Acesta şi-a pierdut titlul de Cardinal în luna iulie, dar a declarat că „nu îşi aminteşte” să fi săvârşit abuzurile de care este acuzat.

Reprezentanţii Bisericii Catolice din Statele Unite au anunţat că acuzaţiile împotriva fostului Cardinal sunt credibile.

Theodore McCarrick a fost arhiepiscop al Washington DC în perioada 2001-2006 şi se numără printre sutele de clerici acuzaţi că au abuzat sexual copii în ultimii zeci de ani.

Oficialii de la Vatican au anunţat că decizia Papei Francisc de a-l caterisi pe Theodore McCarrick este definitivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici