Cardinalul George Pell, numărul trei de la Vatican, găsit vinovat de abuz sexual faţă de doi copii din corul bisericii

Cardinalul George Pell a fost găsit vinovat de abuz sexual de către o Curte de Justiţie din Australia, devenind figura bisericească de cel mai înalt rang declarată vinovată de o astfel de acuzaţie, relatează BBC şi CNN.

6768 afișări
Imaginea articolului Cardinalul George Pell, numărul trei de la Vatican, găsit vinovat de abuz sexual faţă de doi copii din corul bisericii

Cardinalul George Pell- hepta, 2008

Cardinalul Pell a abuzat sexual doi băieţi din corul bisericii, în anul 1996, într-o catedrală din Melbourne. La începutul procesului, cardinalul a pledat nevinovat pentru toate acuzaţiile aduse.

Verdictul a fost dat în luna decembrie, dar a fost făcut public abia luni, din motive legale.

În urma procesului, George Pell a fost găsit vinovat de cinci capete de acuzare, printre care abuzarea unui copil în vârstă de mai puţin de 16 ani. Sentinţa finală va fi dată miercuri.

Cardinalul în vârstă de 77 de ani este una dintre cele mai importante personalităţi din Biserica Catolică, fiind şi trezorierul Vaticanului.

Cele cinci capete de acuzare pot duce fiecare la o pedeapsă de maxim zece ani de închisoare.

Oficialii de la Vatican au transmis în luna decembrie că George Pell a fost exclus din grupul de consilieri, fără să ofere detalii despre desfăşurarea procesului.

Cardinalul a fost pus sub acuzaţie în luna iunie 2017. Acuzaţiile se referă la perioada în care acesta era preot în Ballarat, oraşul său natal. Ulterior, el a devenit arhiepiscop de Melbourne şi apoi Sydney.

Cardinalul George Pell este considerat drept al treilea cel mai important oficial de la Vatican şi a gestionat acţiunile oficiale ale Bisericii Catolice în legătură cu acuzaţiile privind abuzurile sexuale asupra unor minori care ar fi fost săvârşite de unii prelaţi din Australia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici