Care este singura strategie viabilă împotriva coronavirusului. Declaraţia comună rară a celor mai mari cercetători din Germania

Singura modalitate de a combate coronavirusul este ca numărul noilor infecţii să fie redus şi să fie efectuate anchete epidemiologice, au declarat cele mai importante patru societăţi de cercetare medicală din Germania, într-o declaraţie comună rară.

2365 afișări
Imaginea articolului Care este singura strategie viabilă împotriva coronavirusului. Declaraţia comună rară a celor mai mari cercetători din Germania

Care este singura strategie viabilă împotriva coronavirusului. Declaraţia comună rară a celor mai mari cercetători din Germania

Încercarea de a obţine „imunitate colectivă” este sortită eşecului, transmit Asociaţia Leibniz, Asociaţia Helmholtz, Societatea Fraunhofer şi Societatea Max Planck, potrivit CNN.

În comunicat, cercetătorii spun că şi-au unit eforturile şi au analizat datele pe care le au până acum despre coronavirus. Ei au transmis următoarele recomandări:

„Obţinerea imunităţii colective ar dura câţiva ani, dacă sistemul de sănătate nu este suprasolicitat”, se arată în comunicat, cercetătorii precizând că şi în cazul imunităţii colective restricţiile publice tot ar fi necesare.

Oamenii de ştiinţă spun că o abordare pe două direcţii este mai eficientă: „În prima fază, noile infecţii sunt reduse până când este posibilă detectarea eficientă a contactelor celor infectaţi. În a doua fază, poate o strategie de adaptare bazată pe numere mici de infecţii”.

Cercetătorii le transmit germanilor că deşi transmiterea virusului a fost încetinită, „situaţia încă nu este stabilă şi chiar şi o creştere mică a numărului celor infectaţi ne va duce înapoi, într-o fază de creştere exponenţială.”

Germania a înregistrat mai mult de 163.000 de cazuri de coronavirus şi cel puţin 6.600 de morţi din cauza Covid-19.

Foto: Profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici