Care este situaţia evacuărilor din combinatul siderurgic Azovstal

Sâmbătă nu sunt semne de noi evacuări de civili din combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, după o activitate intensă la sfârşitul zilei de vineri.

8393 afișări
Imaginea articolului Care este situaţia evacuărilor din combinatul siderurgic Azovstal

Atât Rusia, cât şi Ucraina au declarat că evacuările ar trebui să continue sâmbătă.

Cel puţin 100 de civili - inclusiv copii - au rămas blocaţi în buncărele subterane din combinat, care se întinde pe 11 kilometri pătraţi, conform CNN.

Aproximativ 50 de civili au părăsit uzina vineri seara târziu şi au fost duşi în autobuze escortate de vehicule blindate la un centru de primire la Bezimenne, la est de Mariupol, un oraş controlat în prezent de separatiştii susţinuţi de Rusia din regiunea Doneţk. Ucrainenii au declarat că, ulterior, evacuaţii au putut călători pe teritoriul controlat de Ucraina.

Evacuările sunt intermediate de Naţiunile Unite şi de Crucea Roşie Internaţională.

Încă nu se ştie care este soarta sutelor de soldaţi ucraineni care au rămas blocaţi în oţelărie. Rusia a spus în repetate rânduri că aceştia pot pleca doar dacă depun armele.

Vineri seară, preşedintele Volodimir Zelenski spunea: „lucrăm la opţiuni diplomatice pentru a-i salva pe militarii noştri, care au rămas încă la Azovstal. Sunt implicaţi mediatori influenţi, inclusiv state influente".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici