Care este ţara unde Ayman al-Zawahiri are aproape aceeaşi popularitate ca Barack Obama

Noul lider al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, are, în rândul cetăţenilor egipteni, aceeaşi popularitate ca preşedintele SUA, Barack Obama, conform unui sondaj dat publicităţii înaintea scrutinului prezidenţial şi legislativ din Egipt.

450 afișări
Imaginea articolului Care este ţara unde Ayman al-Zawahiri are aproape aceeaşi popularitate ca Barack Obama

Care este ţara unde Ayman al-Zawahiri are aproape aceeaşi popularitate ca Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sondajului, organizat de Institutul Internaţional pentru Pace (IPI), cu sediul la New York, Obama este perceput favorabil de 12 la sută dintre egipteni. Al-Zawahiri, noul lider al reţelei teroriste al-Qaida, are o popularitate de 11 la sută în rândul compatrioţilor săi.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 800 de egipteni, înaintea alegerilor prezidenţiale şi legislative din Egipt.

Amr Mussa rămâne favorit în preferinţele electorale ale egiptenilor, având o popularitate de 32 la sută. Actualul premier, Essam Sharaf, este pe locul doi, cu 16 la sută, iar Mohammed Tantawi are opt la sută. Mohammed ElBaradei şi Ayman Nour beneficiază de doar doi, respectiv trei la sută, din intenţiile de vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici