Carles Puigdemont, liderul guvernului regional catalan: Vom înfiinţa o comisie care să investigheze abuzurile din timpul referendumului

Guvernul regional al Cataloniei va crea o comisie care să investigheze abuzurile asupra ”drepturilor fundamentale” de duminică, cu ocazia referendumului privind independeţa regiunii, a anunţat, luni, liderul Guvernului regional catalan Carles Puigdemont, realatează Politico.eu.

939 afișări
Imaginea articolului Carles Puigdemont, liderul guvernului regional catalan: Vom înfiinţa o comisie care să investigheze abuzurile din timpul referendumului

Carles Puigdemont, liderul guvernului regional catalan: Vom înfiinţa o comisie care să investigheze abuzurile din timpul referendumului

Referendumul de duminică a fost marcat de confruntări violente între Poliţia spaniolă şi alegătorii catalani, peste 800 de oameni fiind răniţi în urma confruntărilor.

”Referendumul este valid, în pofida faptului că Poliţia spaniolă a intervenit pe întreg teritoriul Cataloniei”, a declarat Puigdemont în cadrul unei conferinţe de presă.

Luni, Poliţia spaniolă a anunţat că va indentifica ofiţerii Poliţiei din Catalonia, descrişi ca ”rebeli”, care nu au pus în aplicare deciziile instanţelor. Forţele de ordine au fost împuternicite de instanţele din Madrid să oprească desfăşurarea referendumului.

Puigdemont a cerut Uniunii Europene să intervină, în pofida faptului că oficiali ai Comisiei Europene au afirmat că plebiscitul nu a fost legal.

”Comisia poate afirma că sunt aspecte care ţin de afacerile interne spaniole, dar drepturile fundamentale au fost încălcate”, a adăugat liderul catalan.

Potrivit rezultatelor preliminare, peste 90% dintre catalani s-au declarat favorabili independenţei. Autorităţile locale au precizat că rata de participare a fost de 47%.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici