Carne de cal, descoperită în produse livrate în 47 de şcoli din Anglia şi în spitale nord-irlandeze

Plăcintă ţărănească de vită, dar care conţinea carne de cal, a fost livrată unui număr de 47 de şcoli din Lancashire (nord-vestul Angliei), iar hamburgeri cu carne de cal au fost furnizaţi unor spitale din Irlanda de Nord, a anunţat vineri o sursă oficială, citată de AFP.

433 afișări
Imaginea articolului Carne de cal, descoperită în produse livrate în 47 de şcoli din Anglia şi în spitale nord-irlandeze

Carne de cal, descoperită în produse livrate în 47 de şcoli din Anglia şi în spitale nord-irlandeze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Plăcinta ţărănească (cottage pie) distribuită în şcoli din comitatul Lancashire, a fost testată pozitiv cu ADN de cal, a declarat Susie Charles, responsabilă de şcoli în cadrul consiliului local din comitatul Lancashire.

"Relativ puţine şcoli din Lancashire propun acest fel de mâncare, dar prioritatea noastră este să aducem asigurarea absolută că mâncărurile noastre conţin ce este scris pe etichetă. Faptul că aceste produse nu respectă această regulă ne-a condus, fără ezitare, la retragerea lor din meniurile noastre", a explicat ea.

În acelaşi timp, în Irlanda de Nord, hamburgeri cu carne de cal au fost livraţi unor spitale, a anunţat vineri compania care se ocupă de furnizarea cărnii instituţiilor medicale din această regiune britanică.

Business Services Organisation (BSO) a anunţat că un lot furnizat de o companie nord-irlandeză a fost retras din circuit, fără a preciza dacă o parte a fost consumată.

"Am reacţionat imediat ce am avut informaţia că ar putea exista o problemă de încredere, am retras produsele", a declarat David Bingham de la serviciul medical al BSO.

În plus, puburile şi hotelurile grupului Whitbread au primit produse ce prezentau ADN de cal. Grupul care deţine lanţurile Premier Inn, Beefeater Grill şi Brewers Fayre, a precizat că produsele vizate au fost retrase din meniuri şi nu vor fi înlocuite atât timp cât nu vor fi efectuate noi teste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici