Carne de porc nedeclarată, descoperită în cutii de spaghete comercializate în Belgia

Urme de carne de porc au fost găsite în cutii de spaghete comercializate în Belgia de Carrefour Discount, conform analizelor efectuate de asociaţia pentru protecţia consumatorilor Test-Achats.

257 afișări
Imaginea articolului Carne de porc nedeclarată, descoperită în cutii de spaghete comercializate în Belgia

Carne de porc nedeclarată, descoperită în cutii de spaghete comercializate în Belgia (Imagine: Hepta)

Asociaţia a efectuat teste pe 29 de produse comercializate în Belgia.

"Toate produsele au fost supuse unor teste ADN pentru a fi depistată prezenţa de materie genetică de vită, porc, pui, curcan, oaie sau cal. Am descoperit ADN de vită, porc şi pui", precizează asociaţia.

În unul dintre produse - "spaghete bologneze" comercializate de Carrefour Discount - a fost depistat ADN de porc cuprins între 30 şi 60%, deşi carnea nu era menţionată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici