Casa Albă a anunţat că data limită de încheiere a acordului cu China este 1 martie

Administraţia de la Washington a anunţat joi că data de 1 martie este termenul limită pentru încheierea unui acord comercial cu China, iar taxele vamale aplicate exporturilor din China vor creşte drastic dacă nu se va ajunge la un acord, relatează Euronews.

218 afișări
Imaginea articolului Casa Albă a anunţat că data limită de încheiere a acordului cu China este 1 martie

Casa Albă a anunţat că data limită de încheiere a acordului cu China este 1 martie

„Preşedintele Donald Trump a reiterat faptul că procesul de 90 de zile stabilit în Buenos Aires reprezintă termenul limită, iar taxele vamale impuse vor creşte dacă Statele Unite şi China nu vor ajunge la o concluzie satisfăcătoare până la 1 martie”, au transmis reprezentanţii de la Casa Albă.

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a declarat mulţumit, joi, de stadiul negocierilor comerciale cu reprezentanţii Chinei, dar vrea o întrevedere cu omologul său chinez, Xi Jingping, care, potrivit unor surse, ar putea avea loc în februarie.

Donald Trump urmează să aibă o întâlnire cu vicepremierul Chinei, Liu He, joi, la Casa Albă.

"Nu se va ajunge la niciun acord final până când nu mă voi întâlni eu cu preşedintele Xi Jinping, în viitorul apropiat, pentru a discuta şi a conveni asupra unor puncte dificile", a precizat Donald Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici