Casa Albă: Biden va reafirma angajamentul SUA faţă de NATO şi va încerca revitalizarea relaţiei cu UE

  • Casa Albă: Joe Biden va reafirma angajamentul SUA faţă de NATO şi va încerca relansarea relaţiei cu Uniunea Europeană
  • Joe Biden se va întâlni cu Boris Johnson, cu Recep Erdogan şi cu Vladimir Putin
  • Casa Albă: "Turneul va evidenţia angajamentul SUA de restabilire a alianţelor internaţionale, de a revitaliza relaţia transatlantică (...)"
192 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Biden va reafirma angajamentul SUA faţă de NATO şi va încerca revitalizarea relaţiei cu UE

Casa Albă: Biden va reafirma angajamentul SUA faţă de NATO şi va încerca revitalizarea relaţiei cu UE

Preşedintele Joseph Biden va reafirma, în cadrul turneului în Europa, angajamentul Statelor Unite faţă de Alianţa Nord-Atlantică şi va încerca să relanseze relaţia cu Uniunea Europeană, anunţă Casa Albă.

Joseph Biden se va deplasa în Marea Britanie, Belgia şi Elveţia, pentru reuniunile G7 şi NATO, precum şi pentru summitul SUA - Uniunea Europeană. Liderul american urmează să aibă o serie de întrevederi bilaterale, inclusiv cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi cu cel al Rusiei, Vladimir Putin.

„Turneul va evidenţia angajamentul SUA de restabilire a alianţelor internaţionale, de a revitaliza relaţia transatlantică şi de a coopera cu aliaţii şi cu partenerii multilaterali pentru a aborda provocările globale şi a apăra mai bine interesele Americii", anunţă Preşedinţia SUA într-un comunicat postat pe site-ul propriu, vizualizat de MEDIAFAX.

Pe 10 iunie, Joseph Biden se va întâlni cu premierul britanic, Boris Johnson, „pentru a afirma durabilitatea forţei relaţiei speciale dintre Statele Unite şi Marea Britanie". De asemenea, Joseph Biden va avea o întâlnire cu regina Elizabeth a Marii Britanii pe 13 iunie, la Castelul Windsor.

În intervalul 11-13 iunie, Joseph Biden va participa la summitul G7, iar pe 14 iunie va participa la summitul NATO de la Bruxelles. „Preşedintele Biden va reafirma angajamentul SUA faţă de NATO, faţă de securitatea transatlantică şi faţă de apărarea colectivă. Liderii NATO vor discuta despre modalităţile de a orienta Alianţa pentru a aborda viitoarele ameninţări şi pentru a asigura o repartizare eficientă a sarcinilor", precizează Casa Albă. Cu ocazia summitului NATO, Joseph Biden va avea o întrevedere bilaterală cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

La Bruxelles, Joseph Biden va participa şi la summitul SUA - Uniunea Europeană.

Pe 16 iunie, Joseph Biden se va întâlni în oraşul elveţian Geneva cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

CITEŞTE AICI: Regina Elisabeta a II-a, întâlnire cu Joe Biden şi prima doamnă după încheierea summitului G7 de săptămâna viitoare

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici