Casa Albă ceruse CIA informaţii pentru a-l discredita pe un critic al intervenţiei în Irak

Oficiali de la Casa Albă au încercat să obţină informaţii compromiţătoare despre un critic al intervenţiei în Irak, pentru a-l discredita, afirmă un fost oficial din cadrul CIA, citat de ediţia online a New York Times.

212 afișări
Imaginea articolului Casa Albă ceruse CIA informaţii pentru a-l discredita pe un critic al intervenţiei în Irak

Casa Albă ceruse CIA informaţii pentru a-l discredita pe un critic al intervenţiei în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Glenn L. Carle, fost ofiţer în cadrul CIA în timpul Administraţiei George W. Bush, a declarat că oficiali de la Casa Albă au încercat cel puţin de două ori să obţină informaţii sensibile despre Juan Cole, un profesor de la Universitatea Michigan care a criticat constant intervenţia în Irak.

Carle a declarat că superiorii săi de la Consiliul Naţional al Informaţiilor i-au spus în 2005 că oficiali de la Casa Albă doreau să îl compromită pe profesorul Cole, cerându-i să colecteze informaţii despre el.

Deocamdată nu se ştie dacă CIA sau alte agenţii au furnizat informaţii compromiţătoare despre profesorul Cole.

Oficiali din cadrul serviciilor de informaţii au respins acuzaţiile fostului lor coleg, subliniind că nu au fost cerute niciodată astfel de informaţii. "Am căutat în arhive şi orice acuzaţie privind solicitarea de informaţii despre profesorul Cole este falsă', afirmă purtătorul de cuvânt al CIA, George Little.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici