Casa Albă: Donald Trump apreciază că Rusia, China au votat pentru înăsprirea sancţiunilor anti-Coreea de Nord

Donald Trump, Preşedintele Statelor Unite, apreciază faptul că Rusia şi China au votat în Consiliul de Securitate al ONU în favoarea rezoluţiei privind înăsprirea sancţiunilor care vizează Coreea de Nord, a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, potrivit agenţiei Tass.

1278 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Donald Trump apreciază că Rusia, China au votat pentru înăsprirea sancţiunilor anti-Coreea de Nord

Casa Albă: Donald Trump apreciază că Rusia, China au votat pentru înăsprirea sancţiunilor anti-Coreea de Nord

"Preşedintele apreciază cooperarea Chinei şi Rusiei în asigurarea aprobării rezoluţiei", a declarat Sanders, precizând că Donald Trump "va continua să lucreze cu aliaţii şi partenerii pentru a intensifica presiunea diplomatică şi economică asupra Coreei de Nord pentru a pune capăt comportamentului ameninţător şi destabilizator" al acestei ţări.

Consiliul de Securitate al ONU a votat, sâmbătă, în unainimitate noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

La scurt timp după aprobarea noilor măsuri punitive, Donald Trump a postat un mesaj pe Twitter: ”China şi Rusia au votat alături de noi. Un impact financiar foarte mare”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici