Casa Albă exprimă preocupare privind arestarea unui american în Coreea de Nord. Phenianul acuză Washington de "terorism de stat"

Arestarea unui alt cetăţean american în Coreea de Nord este un fapt "îngrijorător", a avertizat luni Casa Albă, în timp ce regimul stalinist de la Phenian acuză Statele Unite ale Americii de "terorism de stat", denunţând un presupus plan de asasinare a liderului nord-coreean, Kim Jong-Un.

1686 afișări
Imaginea articolului Casa Albă exprimă preocupare privind arestarea unui american în Coreea de Nord. Phenianul acuză Washington de "terorism de stat"

Casa Albă exprimă preocupare privind arestarea unui american în Coreea de Nord. Phenianul acuză Washington de "terorism de stat"

"În mod evident, este vorba de un fapt îngrijorător. Suntem la curent cu informaţiile şi vom depune eforturi prin intermediul ambasadei Suediei, prin intermediul Departamentului de Stat, pentru a obţine eliberarea cetăţenilor americani" deţinuţi în Coreea de Nord, a declarat Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Autorităţile nord-coreene au anunţat duminică arestarea unui alt cetăţean american acuzat de acţiuni împotriva siguranţei statului, în contextul tensiunilor dintre Phenian şi Statele Unite. Acesta este al patrulea cetăţean american deţinut în Coreea de Nord. Kim Hak Song, angajat al Universităţii pentru Ştiinţă şi Tehnologie din Phenian, a fost arestat pe 6 mai, a transmis agenţia oficială nord-coreeană, KCNA.

Regimul stalinist de la Phenian susţine că Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi serviciile secrete sud-coreene au conceput un plan de asasinare a liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, folosind "substanţe biochimice".

În acest context, Coreea de Nord a acuzat luni Statele Unite de "terorism de stat", potrivit site-ului agenţiei Associated Press. "Cetăţeanul american arestat este o persoană coruptă din punct de vedere ideologic şi mituită" de CIA şi de Serviciul sud-coreean de informaţii, susţine presa oficială de la Phenianul, subliniind că este vorba de un "terorist plin de aversiune şi de gânduri de răzbunare împotriva conducerii" Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici