Casa Albă: În prezent nu există nicio ameninţare credibilă din partea Statului Islamic la adresa SUA

"În prezent nu există nicio ameninţare specifică şi credibilă" din partea grupării jihadiste Statul Islamic (SI) la adresa Statelor Unite, a anunţat marţi seara Consiliul de Securitate Naţională (NSC) din cadrul Casei Albe, la finalul unei reuniuni cu preşedintele Barack Obama, relatează AFP online.

501 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: În prezent nu există nicio ameninţare credibilă din partea Statului Islamic la adresa SUA

Casa Albă: În prezent nu există nicio ameninţare credibilă din partea Statului Islamic la adresa SUA

Preşedintele american, care şi-a afişat cu câteva ore mai devreme unitatea cu omologul său francez François Hollande în lupta împotriva SI, a subliniat că "distrugerea" organizaţiei jihadiste "va continua să necesite o coordonare şi o cooperare în rândul unui larg evantai de parteneri mondiali".

Barack Obama şi François Hollande au îndemnat Rusia să vizeze - în Siria - poziţii jihadiste.

Preşedintele american şi-a îndemnat echipa în domeniul securităţii naţionale "să continue să intensifice eforturile în vederea slăbirii şi distrugerii SI, inclusiv printr-o cooperare cu partenerii (Statelor Unite) vizând o sporire a cooperării militare (...)".

Consiliul de Securitate Naţională l-a informat la rândul său pe Obama cu privire la "modalitatea de îmbunătăţire a cooperării în domeniul securităţii şi informaţiilor cu partenerii" Statelor Unite, în urma discuţiilor din cadrul summitului G20 din Turcia, potrivit Casei Albe.

Statele Unite au lansat luni o alertă mondială cu privire la riscuri de călătorie ce vizează cetăţenii americani în întreaga lume, din cauza unei creşteri a "ameninţărilor teroriste".

Departamentul de Stat a invocat, într-un comunicat, "informaţii actuale care sugerează că SI, Al-Qaida, Boko Haram şi alte grupări teroriste continuă să planifice atacuri teroriste în multiple regiuni" şi a citat atacuri recente, comise anul acesta "în Franţa, Nigeria, Danemarca, Turcia şi Mali".

De la Casa Albă, Barack Obama a îndemnat întreaga lume să reziste în faţa ameninţărilor jihadiste, le-a cerut oamenilor să nu cedeze în faţa panicii, iar liderilor lor să participe, la fel ca el, la Conferinţa ONU pe tema schimbării climatice de la Paris, lovit pe 13 noiembrie de atacuri teroriste, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici