Casa Albă: "Incursiunile Rusiei în Ucraina, o escaladare semnificativă a conflictului. Sunt inacceptabile"

"Incursiunile militare" ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei constituie o "escaladare semnificativă" a conflictului din această ţară, a afirmat Casa Albă luni seara, după ce Kievul a anunţat că a reţinut militari ruşi pe teritoriul său.

1087 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: "Incursiunile Rusiei în Ucraina, o escaladare semnificativă a conflictului. Sunt inacceptabile"

Casa Albă: Incursiunile Rusiei în Ucraina constituie o "escaladare semnificativă" a conflictului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Incursiunile militare ale Rusiei în Ucraina, cu ajutorul artileriei, a tancurilor sau a sistemelor de apărare aeriană, reprezintă o escaladare semnificativă" a conflictului, a scris consilierul prezidenţial american pentru Securitatea naţională, Susan Rice, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

"Incursiunile repetate ale Rusiei în Ucraina sunt inacceptabile, periculoase şi incendiare", a adăugat ea.

Autorităţile ucrainene au afirmat luni dimineaţa că un convoi format din "zeci" de blindate şi tancuri a trecut frontiera dinspre Rusia în sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Azov, şi este implicat în lupte cu grănicerii.

Ulterior, armata a anunţat că majoritatea vehiculelor blindate din convoiul care a trecut luni frontiera dinspre Rusia în sudul Ucrainei au fost distruse de artileria şi aviaţia militară ucraineană.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dezminţit aceste informaţii, denunţând un "război informaţional".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici