Căsătoria persoanelor de acelaşi sex, aprobată în Parlamentul german. Cum a votat Angela Merkel

Parlamentul de la Berlin a votat vineri legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, Angela Merkel declarând că a votat împotriva acesteia pentru că potrivit legii germane căsătoria ar trebui să aibă loc între un bărbat şi o femeie, dar şi un alt punct de vedere trebuie respectat.

2359 afișări
Imaginea articolului Căsătoria persoanelor de acelaşi sex, aprobată în Parlamentul german. Cum a votat Angela Merkel

FOTO Parlamentul german a aprobat căsătoria persoanelor de acelaşi sex, Angela Merkel a votat împotrivă

Cancelarul german a solicitat membrilor Parlamentului să voteze conform conştiinţei lor, şi nu liniei politice a partidului din care fac parte, informează presa internaţională.

În Germania sunt permise parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex încă din anul 2001, mariajele persoanelor gay rămânând însă ilegale.

Această măsură legală ar permite de asemenea cuplurilor de acelaşi sex să adopte, măsură susţinută de asemenea şi de Angela Merkel.

Conform lui Norbert Lammert, preşedintele Parlamentului, 393 de legislatori au votat în favoarea amendamentului, în timp ce 226 împotriva acestuia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici