Câştiguri fabuloase din exploatarea copiilor romi din România

Scotland Yard şi poliţia română colaborează pentru a proteja copiii vulnerabili şi pentru a aresta traficanţii romi originari din România, care câştigă peste 100.000 de euro anual din exploatarea minorilor, relatează Sunday Express, în ediţia electronică.

191 afișări
Imaginea articolului Câştiguri fabuloase din exploatarea copiilor romi din România

Câştiguri fabuloase din exploatarea copiilor romi din România (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Sute de copii romi, cu vârste de peste patru ani sunt forţaţi să cerşească şi să fure în Londra, Manchester, Leeds şi multe alte oraşe. Unii dintre ei au fost vânduţi de părinţii ajunşi în pragul sărăciei, pentru a-şi plăti datoriile la cămătarii romi. Aceştia sunt forţaţi ca 12 ore pe zile să fure genţi şi portofele sau să jefuiască persoanele care retrag bani de la bancomate, sub observaţia unor supraveghetori adulţi.

În cadrul noului parteneriat dintre poliţia britanică şi cea română au fost efectuate numeroase raiduri în Marea Britanie pentru găsirea copiilor exploataţi şi destructurarea bandelor de infractori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici