Catedrala Notre Dame se reconstruieşte ca acum 800 de ani. Ce tehnici medievale sunt folosite pentru restaurare

  • Catedrala Notre Dame a luat foc pe 15 aprilie 2019
  • Lucrările de reconstrucţie vor începe anul viitor
  • Preşedintele Emmanuel Macron vrea să redeschidă catedrala în 2024, pentru Jocurile Olimpice din Paris
2573 afișări
Imaginea articolului Catedrala Notre Dame se reconstruieşte ca acum 800 de ani. Ce tehnici medievale sunt folosite pentru restaurare

Catedrala Notre Dame se reconstruieşte ca acum 800 de ani. Ce tehnici medievale sunt folosite pentru restaurare

Cred că îţi aminteşti şi tu de momentul în care simbolul Parisului, catedrala Notre Dame, a fost cuprinsă de flăcări.

Cei mai mulţi dintre francezi îşi doresc ca reconstrucţia să fie făcută cu metodele tradiţionale, fără a afecta forma originală.

Aşa că, de Zilele Patrimoniului European, o echipă de dulgheri a făcut o demonstraţie prin care au construit o replică a turlei care a luat foc. Uite ce tehnici medievale au folosit pentru a modela trei tone de lemn de stejar, ca acum 800 de ani.

„Cred că acest lucru arată că a fost corect să alegem să reconstituim cadrul catedralei în mod identic, cu stejar francez. În al doilea rând, ne arată şi metoda pe care o vom folosi pentru a reconstrui cadrul grindă cu grindă”, a afirmat Jean-Loius Georgelin, liderul lucrărilor de restaurare.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici