Câteva zeci de sârbi, arestaţi la Kosovska Mitroviţa

Poliţiştii ONU şi efective din cadrul KFOR au reţinut 53 de sârbi care ocupau două tribunale ale Naţiunilor Unite din oraşul Kosovska Mitroviţa, în urma unei operaţiuni declanşate luni dimineaţă, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

15 afișări
Imaginea articolului Câteva zeci de sârbi, arestaţi la Kosovska Mitroviţa

Kosovo: Poliţia ONU a preluat controlul asupra unui tribunal ocupat de sârbi

"Poliţia a arestat 53 de persoane", a declarat la Priştina un purtător de cuvânt al poliţiei din Kosovo (KPS), Veton Elshani.

"Situaţia este delicată, dar ea rămâne sub control", a adăugat acesta.

Importante efective ale poliţiei ONU şi KFOR, sprijinite de blindate, au luat cu asalt luni dimineaţă cele două tribunale controlate începând cu vineri de manifestanţii sârbi.

Poliţia ONU şi trupele KFOR au lansat operaţiunea în jurul orei 05.00 (06.00, ora României) şi i-au arestat pe sârbii aflaţi în incinta clădirii.

Cel puţin un autovehicul al poliţiei ONU care îi transporta pe suspecţii reţinuţi a fost împiedicat să părăsească locul de către protestatarii sârbi nemulţumiţi care s-au strâns în apropierea tribunalelor, permiţând mai multor persoane arestate să evadeze.

Dragoljub Drazevici, unul dintre manifestanţii arestaţi, a declarat că el şi alţi patru ocupanţi ai vehicului ONU în care se aflau au fugit în busculada creată de populaţia sârbă.

El a subliniat că poliţia ONU şi trupele KFOR nu au recurs la violenţă în cursul raidului desfăşurat.

Poliţia din Kosovo a anunţat că în timpul confruntărilor cu protestatarii sârbi a avut loc o explozie soldată cu rănirea a trei poliţişti ONU şi a doi soldaţi NATO, relatează Reuters.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, personalul rănit a fost evacuat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici