Catherine Ashton, desemnată Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe al UE

Catherine Ashton, de naţionalitate britanică, a fost desemnată joi în funcţia de Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, de către cei 27 de lideri ai UE, reuniţi la Bruxelles, au anunţat două surse diplomatice.

168 afișări
Imaginea articolului Catherine Ashton, desemnată Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe al UE

Catherine Ashton, desemnată Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe al UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ashton a fost desemnată", a afirmat una dintre aceste surse.

"Totul este rezolvat" pentru actualul comisar britanic pentru Comerţ, a adăugat cealaltă sursă.

Ea îl va succeda pe spaniolul Javier Solana, dar având un portofoliu cu prerogative sporite. Ea va fi de asemenea vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Anterior, Guvernul britanic a anunţat că renunţă să mai promoveze candidatura lui Tony Blair pentru preşedinţia Uniunii Europene şi o susţine pe Catherine Ashton pentru a deveni şeful diplomaţiei europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici