Catolicii americani sunt favorabili alegerii unui Papă din Lumea a Treia

Majoritatea catolicilor americani ar vedea ca un lucru bun alegerea unui papă originar din America de Sud, Asia sau Africa, conform unui sondaj publicat joi de grupul de reflecţie american Pew Research Center.

162 afișări
Imaginea articolului Catolicii americani sunt favorabili alegerii unui Papă din Lumea a Treia

Catolicii americani sunt favorabili alegerii unui Papă din Lumea a Treia (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aproximativ 60% dintre ei apreciază acest lucru drept o idee bună, 20% sunt indiferenţi şi 14% cred că ar fi o idee proastă.

Sondajul se bazează pe răspunsurile a 1.504 americani de diverse confesiuni, între care 304 catolici, intervievaţi în perioada 13-18 februarie, după anunţul retragerii lui Benedict al XVI-lea.

Aproximativ 51% dintre ei cred că succesorul trebuie "să menţină poziţiile tradiţionale ale Bisiericii".

Dintre cei care cred contrariul, şi anume că următorul Papă ar trebui să imprime o nouă direcţie instituţiei catolice, 15% ar dori să-l vadă mai ferm în privinţa scandalurilor de abuzuri sexuale, iar 9% mai deschis faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Numai 1% ar dori să-şi relaxeze poziţiile privind avortul.

Catolicismul este prima confesiune în Statele Unite, unde aproape un american din patru este catolic. Statele Unite înregistrează totodată cel mai mare număr de catolici în rândul ţărilor dezvoltate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici