Căutările avionului dispărut, în care se afla atacantul Emiliano Sala, vor fi reluate

Căutările fotbalistului Emiliano Sala vor fi reluate. Fondurile strânse din donaţii au depăşit, duminică dimineaţă, suma de 300.000 de euro, anunţă presa franceză. Potrivit Le Figaro, cea mai mare sumă, de 30.100 de euro, a fost făcută în numele lui Kylian Mbappe.

1030 afișări
Imaginea articolului Căutările avionului dispărut, în care se afla atacantul Emiliano Sala, vor fi reluate

Căutările avionului dispărut, în care se afla Emiliano Sala, vor fi reluate

De asemenea, sindicatul fotbaliştilor din Franţa a transmis câte un sms tuturor jucătorilor profesionişti, mesajul fiind ca fiecare să doneze. Conform zvonurilor, Adrien Rabiot, de la PSG, a donat 25.000 de euro pentru reluarea căutărilor. Pe lista donatorilor s-ar mai afla Demarai Gray, de la Leicester, Ilkay Gundogan, Corentin Tolisso şi antrenorul lui Nantes, Vahid Halihodzic.

Joi, Poliţia din Guernsey a emis un comunicat de presă prin care anunţă că vor fi încetate căutările din Canalul Mânecii, după ce nu a fost găsită nicio urmă a lui Emiliano Sala şi a pilotului din aeronava care a dispărut luni seară de pe radare: "În ciuda eforturilor noastre, a echipelor din Marea Britanie şi Franţa, care au acoperit o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi, nu a fost găsită nicio urmă a avionului, a pilotului (n.r David Ibbotson) sau a pasagerului (n.r Emiliano Sala).

Operaţiunea s-a desfăşurat fără încetare, iar cele trei avioane şi cinci elicopetere pe care le-am avut la dispoziţie au survolat timp de 80 de ore deasupra zonei. Două bărci de salvare au fost folosite şi desigur am beneficiat şi de asistenţa a numeroase bărci de pescari.

Am revizuit toate informaţiile pe care le-am adunat şi am luat această decizie foarte grea, de a înceta operaţiunea de căutare. Şansele ca cei doi să fie în viaţă sunt extrem de mici”.

Luni seară, avionul privat de tip Piper Malibu, care plecase din Nantes cu destinaţia Cardiff, a dispărut de pe radar deasupra Canalului Mânecii. La bord se aflau piltoul David Ibbotson şi atacantul Emiliano Sala.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici