CAZ ŞOCANT la New York: Un poliţist a vrut să RĂPEASCĂ femei, să le gătească şi să le MĂNÂNCE

Un poliţist din New York este acuzat că a vrut să răpească femei pentru a le mânca, după cum arată mesajele sinistre dintre el şi un complice, dezvăluite joi de autorităţi.

650 afișări
Imaginea articolului CAZ ŞOCANT la New York: Un poliţist a vrut să RĂPEASCĂ femei, să le gătească şi să le MĂNÂNCE

CAZ ŞOCANT la New York: Un poliţist a vrut să RĂPEASCĂ femei, să le gătească şi să le MĂNÂNCE (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit documentelor difuzate de autorităţi, Gilberto Valle, în vârstă de 28 de ani, un poliţist din New York arestat miercuri la domiciliul lui din Queens, a discutat cu un complice despre "răpirea unor femei pentru a le găti şi a mânca porţiuni din corpurile acestora".

Cei doi se gândeau să folosească cloroform pentru a le face pe acestea să îşi piardă cunoştinţa şi a le duce apoi în bucătăria lui Gilberto Valle.

În cursul unei conversaţii online în iulie, potrivit textului plângerii, complicele lui Valle - care nu a fost identificat - îl întreabă pe acesta: "Ce dimensiuni are cuptorul tău?". "Este suficient de mare pentru a încăpea una dintre aceste fete dacă îi îndoi picioarele", răspunde poliţistul, tot potrivit acuzării.

În timpul conversaţiei lor, complicele poliţistului îi sugerează de asemenea, să nu folosească rotisorul. "Mă gândeam să o leg (...) şi să o gătesc la foc mic, să rămână în viaţă cât mai mult timp posibil", răspunde Gilberto Valle.

Cei doi bărbaţi nu au trecut niciodată la act, iar autorităţile au descoperit intenţiile lor în septembrie, după ce poliţistul şi-a folosit computerul personal pentru un schimb de mesaje cu complicele său. Acesta din urmă nu este urmărit încă dintr-un motiv neprecizat de autorităţi.

Anchetatorii au găsit în computerul lui dosarele a aproximativ 100 de femei, cu numele şi o fotografie şi, uneori şi alte detalii, cum ar fi adrese sau descrieri.

Gilberto Valle ar fi folosit fişiere oficiale pentru a întocmi această listă. El este, de asemenea, acuzat că a căutat metode pentru a "imobiliza şi droga femei" şi "s-a pus de acord cu cel puţin o persoană pentru răpirea unei femei în schimbul unei sume de bani".

Potrivit FBI, poliţistul a mers până într-acolo încât s-a întâlnit într-un restaurant cu una dintre femeile pe care voia să le răpească.

Potrivit acuzării, poliţistul trebuia să fie cel însărcinat cu răpirea unei victime, pentru care complicele lui era dispus să plătească 5.000 de dolari.

"Este foarte riscant, acest lucru îmi va ruina viaţa dacă voi fi prins", scrie el, potrivit textului plângerii. "Am nevoie de aceşti bani şi nu pot să fac acest lucru pentru mai puţin de 5.000 de dolari".

"Presupusul plan al lui Gilberto Valle care constă în răpirea unor femei pentru a fi violate, torturate, gătite şi mâncate este un şoc pentru conştiinţele noastre. Acest caz este cu atât mai şocant cu cât se are în vedere că Valle este ofiţer de poliţie în New York, care a jurat să protejeze" oamenii, a comentat procurorul federal din Manhattan, Preet Bharara.

"Acuzaţiile conţinute în această plângere nu au nevoie de o descriere mai precisă. Ele vorbesc de la sine", a comentat Mary Galligan, din cadrul FBI, într-un comunicat. "Ar fi un eufemism să spunem că afirmaţiile şi actele lui Valle sunt şocante".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici