Caz turburător în Mexic: Aproximativ 150 de migranţi din America Centrală au fost găsiţi într-un camion

Aproximativ 150 de migranţi din mai multe ţări din America Centrală au fost reţinuţi de către autorităţi după ce au fost găsiţi într-un camion în Mexic, în timpul unor verificări de rutină pe autostradă, conform unui comunicat al Guvernului mexican, relatează Reuters.

915 afișări
Imaginea articolului Caz turburător în Mexic: Aproximativ 150 de migranţi din America Centrală au fost găsiţi într-un camion

Caz turburător în Mexic: Aproximativ 150 de migranţi din America Centrală au fost găsiţi într-un camion

Printre cei 150 de migranţi se aflau 77 de adulţi din Guatemala, 62 de copii, un adult din El Salvador, şase din Honduras şi trei din Nicaragua. Aceştia nu aveau actele necesare pentru a fi în Mexic.

Poliţia Federală şi Oficiul Mexican pentru Imigraţie au dat un comunicat comun, conform căruia controlul s-a desfăşurat pe o autostradă din partea de sud-est a statului Tabasco.

Zeci de mii de persoane din ţările din America Centrală emigrează din cauza violenţelor şi sărăciei. Aceştia trec prin Mexic încercând să ajungă în Statele Unite şi de cele mai multe ori sunt transportaţi în condiţii periculoase.

Şoferul camionului şi o persoană care se afla cu acesta au fost arestaţi, iar migranţii au fost preluaţi de autorităţi, care vor discuta cu reprezentanţii consulatelor şi vor pregăti expatrierea lor.

Deşi majoritatea migranţilor doresc să ajungă în Statele Unite, preşedintele american Donald Trump a implementat o politică de „toleranţă zero” pentru orice imigrant ilegal, lucru care a dus la separarea a peste 2.500 de copii de părinţii lor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici