CAZUL BEREZOVSKI: Miliardarul rus va fi înmormântat la Londra

Defunctul oligarh rus Boris Berezovski, decedat la sfârşitul lui martie în Marea Britanie, va fi înhumat la Londra, după finalizarea expertizei medico-legale, a anunţat postul rus de televiziune Dojd citând surse apropiate situaţiei.

520 afișări
Imaginea articolului CAZUL BEREZOVSKI: Miliardarul rus va fi înmormântat la Londra

Boris Berezovski (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"O sursă a confirmat pentru Dojd că decizia de înhumare a lui Berezovski în Marea Britanie a fost luată de copiii defunctului, şi anume de către fiicele sale mai mari Elizaveta şi Ekaterina", a declarat un corespondent al postului, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Considerat o "eminenţă gri" în timpul fostului preşedinte Boris Elţîn, iar ulterior un opozant dur faţă de preşedintele rus Vladimir Putin, Berezovski va fi înhumat la cimitirul Gunnersbury. Data funeraliilor nu este cunoscută încă.

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a anunţat anterior că fostul miliardar ar putea fi înhumat în Rusia.

Exilat în capitala britanică începând din 2000, Berezovski a fost găsit mort, la vârsta de 67 de ani, pe 23 martie, în proprietatea sa de la Ascot (Berkshire). Autopsia a relevat că oligarhul a decedat, probabil, prin spânzurare. Anumiţi apropiaţi ai fostului miliardar au evocat, ulterior, o stare depresivă a acestuia, dar teza unei sinucideri a fost respinsă de către alţi apropiaţi ai defunctului.

Versiunea oficială asupra morţii lui Berezovski va fi prezentată în mod public după efectuarea unor analize suplimentare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici