CAZUL BETTENCOURT: Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a fost plasat sub statutul de martor asistat după 12 ore de audieri

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat, joi, sub statutul de martor asistat la Bordeaux (sud-vest) după ce a fost audiat timp de 12 ore de către justiţia care anchetează o posibilă finanţare ilegală a campaniei sale prezidenţiale din 2007, conform Parchetului.

418 afișări
Imaginea articolului CAZUL BETTENCOURT: Fostul preşedinte al Franţei, Nicolas Sarkozy, a fost plasat sub statutul de martor asistat după 12 ore de audieri

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu a avut loc o inculpare", a insistat avocatul său, Me Thierry Herzog, care se afla alături de clientul său la ieşirea din Palatul de Justiţie, şi nu a dorit să facă alte comentarii cu privire la circumstanţele audierii.

Statutul de "martor asistat" este un statut intermediar între cel de simplu martor şi cel de inculpat şi va permite avocatului lui Sarkozy să continue să aibă acces la dosar. Instituit în 1987 pentru a evita ruşinea fostei inculpări, acesta presupune că persoana vizată va fi supusă urmăririi penale.

Fostul preşedinte francez, sosit de dimineaţă la palatul de justiţie din Bordeaux, a fost convocat iniţial cu scopul de a fi inculpat pentru "abuz de încredere" în cadrul "dosarului Bettencourt", care poartă numele moştenitoarei gigantului mondial în domeniul produselor cosmetice L'Oréal, Liliane Bettencourt, în vârstă de 90 de ani, cea mai bogată persoană din Franţa.

Această ipoteză a fost formulată de către fostul contabil al lui Bettencourt, care a declarat poliţiei, în iulie 2010, că acestui om de încredere al lui Bettencourt, Patrice de Maistre, i s-a cerut, la începutul lui 2007, suma de 150.000 de euro în numerar. La vremea respectivă, el a oferit asigurări că, potrivit acesteia, vrea să ofere banii lui Eric Woerth, care în acea perioadă deţinea funcţia de trezorier al campaniei lui Nicolas Sarkozy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici