Cazul DISPARIŢIEI avionului AirAsia: Aeronava se află probabil "pe fundul mării", afirmă autorităţile indoneziene - FOTO, VIDEO

Avionul AirAsia care a decolat duminică din Indonezia către Singapore cu 162 de persoane la bord probabil că se află "pe fundul Mării" Java, a declarat luni şeful Agenţiei naţionale indoneziene pentru căutare şi salvare (Basarnas), relatează AFP.

3303 afișări
Imaginea articolului Cazul DISPARIŢIEI avionului AirAsia: Aeronava se află probabil "pe fundul mării", afirmă autorităţile indoneziene - FOTO, VIDEO

Avionul AirAsia probabil că se află "pe fundul mării", afirmă autorităţile indoneziene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţinând cont de informaţiile de care dispunem şi de evaluarea potrivit căreia presupusul loc al prăbuşirii este în mare, ipoteza este că avionul se află pe fundul mării. Aceasta este o impresie preliminară care poate evolua odată cu evaluarea rezultatului căutărilor", a declarat Bambang Soelistyo într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că Indonezia nu dispune de "instrumentele" necesare, ca de exemplu submarine, pentru a scoate avionul de pe fundul mării, dar că ţara sa va apela alte state în acest sens, dacă va fi necesar.

"Ţinând cont de lipsa noastră de tehnologie, am lucrat în coordonare cu ministrul de Externe pentru a putea împrumuta (mijloace) de la alte ţări care au propus ajutor. Este vorba despre Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite", a spus el.

Operaţiunile de căutare a avionului în Marea Java au fost reluate luni dimineaţa, după ce au fost întrerupte duminică, la căderea nopţii.

Singapore, Malaysia şi Australia au trimis avioane şi nave să asiste Indonezia în aceste operaţiuni care se concentrează asupra Mării Java. Statele Unite s-au declarat şi ele pregătite să-şi ofere ajutorul.

Avionul de tip Airbus A320-220 AirAsia, o companie malaysiană low cost, a dispărut fără urmă duminică, la puţin timp după ce a decolat de la Surabaya, în estul Insulei Java, după ce s-a confruntat cu condiţii meteorologice nefavorabile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici