Cazul interceptărilor din SUA: Yahoo afirmă că a primit peste 10.000 de cereri de informaţii din partea autorităţilor americane

Gigantul american Yahoo îşi anunţă utilizatorii, într-un email, că a primit între 12.000 şi 13.000 de cereri de informaţii din partea autorităţilor americane, în perioada 1 decembrie-31 mai 2013.

962 afișări
Imaginea articolului Cazul interceptărilor din SUA: Yahoo afirmă că a primit peste 10.000 de cereri de informaţii din partea autorităţilor americane

Yahoo afirmă că a primit peste 10.000 de cereri de informaţii din partea autorităţilor americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cererile de informaţii au fost făcute în mare parte pentru "fraude, crime, răpiri şi alte anchete penale", explică scrisoarea publicată în cursul nopţii de luni spre marţi pe pagina societăţii de pe Tumblr şi semnată de către directoarea generală, Marissa Mayer, şi şeful serviciului juridic, Ron Bell.

Potrivit email-ului, intitulat "Angajamentul nostru pentru viaţa privată a utilizatorilor noştri", acest număr include toate tipurile de cereri de informaţii.

"Ca şi celelalte întreprinderi, Yahoo nu poate dezvălui, din punct de vedere legal, numărul cererilor" privind asigurarea protecţiei teritoriului, "deoarece aceste cifre sunt confidenţiale. Cu toate acestea, noi solicităm Guvernului federal să-şi reconsidere poziţia asupra subiectului", continuă email-ul.

Marile grupuri de Internet s-au confruntat cu neîncrederea utilizatorilor, după dezvăluirile lui Edward Snowden, un fost consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), potrivit cărora acestea au furnizat date personale în cadrul programului de spionaj PRISM.

Companiile, printre care figurează Apple, Google, Facebook şi Yahoo, au dezminţit afirmaţiile potrivit cărora NSA avea acces direct la serverele lor. Potrivit autorităţilor americane, programul era destinat să ajute la împiedicarea comiterii unor atacuri teroriste.

În email, Yahoo anunţă, de asemenea, că va publica în următoarele luni "primul raport privind consolidarea transparenţei mondiale, care va acoperi prima parte a anului", iar documentul va fi actualizat de "două ori pe an".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici