Cazul Jamal Kashoggi | Germania îndeamnă restul statelor UE să oprească exporturile de armament către Arabia Saudită

Germania îndeamnă restul statelor UE să îi urmeze exemplul şi să oprească exporturile de armament către Arabia Saudită, pe fondul uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul, a declarat ministrul german de Economie, Peter Altmaier, relatează agenţia Reuters.

1194 afișări
Imaginea articolului Cazul Jamal Kashoggi | Germania îndeamnă restul statelor UE să oprească exporturile de armament către Arabia Saudită

Germania îndeamnă restul statelor UE să oprească exporturile de armament către Arabia Saudită

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că va opri exporturile de armament către Arabia Saudită în contextul în care jurnalistul Jamal Khashoggi a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul.

Până la ora actuală, Riadul a oferit mai multe explicaţii privind dispariţia jurnalistului saudit. Duminică, ministrul saudit de Externe Adel al-Jubeir a catalogat uciderea acestuia ca fiind o "greşeală gravă".

Altmaier, un aliat apropiat al lui Merkel, a declarat că explicaţia Riadului privind cazul Khashoggi este nesatisfăcătoare.

"Guvernul este de acord că nu vom mai aproba viitoarele exporturi de arme, cel puţin pentru moment, pentru că vrem să ştim adevărul", a declarat Altmaier pentru postul ZDF.

Altmaier susţine că şi restul statelor membre UE trebuie să oprească exporturile de arme în Arabia Saudită pentru a pune presiune pe aceasta.

"Pentru mine ar fi foarte important să adoptăm o poziţie europeană comună", a declarat Altmaier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici