Cazul Jamal Khashoggi: Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite îşi asumă responsabilitatea pentru decesul jurnalistului | VIDEO

Prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, îşi asumă responsabilitatea crimei împotriva jurnalistului disident Jamal Khashoggi, prin prisma faptului că se afla sub observaţia lui, conform declaraţiilor acestuia pentru PBS, citate de Reuters.

4457 afișări
Imaginea articolului Cazul Jamal Khashoggi: Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite îşi asumă responsabilitatea pentru decesul jurnalistului | VIDEO

Cazul Jamal Khashoggi: Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite îşi asumă responsabilitatea decesului jurnalistului | VIDEO

Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al Arabiei Saudite, a declarat, în cadrul documentarului realizat de PBS (The Public Broadcasting Service), că este responsabil de omorârea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, din cadrul Consulatului saudit din Istanbul, dat fiind faptul că se afla sub monitorizarea sa.

„S-a întâmplat sub monitorizarea mea. Preiau toată responsabilitatea, pentru că s-a întâmplat sub observaţia mea”, a declarat Mohammed bin Salman în cadrul documentarului ce îi poartă numele: „Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite”, care va fi lansat pe 1 octombrie, la un an de la decesul jurnalistului saudit.

La întrebarea legată de motivul lipsei de informare a prinţului saudit asupra faptelor agenţilor operatori, acesta a oferit următoarea explicaţie: „Avem 20 de milioane de oameni. Avem trei milioane de angajaţi ai statului”, absolvindu-se de o formă directă de vină.

Este pentru prima dată când prinţul moştenitor confirmă existenţa unei conexiuni între el şi crima împotriva lui Jamal Khashoggi, după ce, până în prezent, a negat orice implicare personală în decesul acestuia, punând totul pe seama agenţilor operativi lipsiţi de control, în pofida acuzaţiilor venind din partea occidentalilor ce insinuau faptul că oficialul saudit ar fi ordonat decesul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici