Cazul Khashoggi: Mike Pompeo va solicita o actualizare a investigaţiei privind uciderea jurnalistului saudit

Secretarul de stat american Mike Pompeo va solicita Arabiei Saudite o actualizare a investigaţiei privind uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, în timpul unei călătorii la Riyadh şi în Orientul Mijlociu care va avea loc săptămâna viitoare, a anunţat vineri Departamentul de Stat, relatează Reuters.

376 afișări
Imaginea articolului Cazul Khashoggi: Mike Pompeo va solicita o actualizare a investigaţiei privind uciderea jurnalistului saudit

Cazul Khashoggi: Mike Pompeo va solicita o actualizare a investigaţiei privind uciderea jurnalistului saudit

Khashoggi, jurnalist la Washington Post care devenise un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman, a fost văzut pentru ultima dată când a intrat în consulatul saudit de la Istanbul la data de 2 octombrie.

Agenţiile americane de informaţii au concluzionat că prinţul a ordonat operaţiunea de ucidere a lui Khashoggi, al cărui corp a fost dezmembrat şi scos din clădire într-o locaţie încă necunoscută public. Oficiali turci de rang înalt au legat de asemenea moartea sa de cele mai înalte niveluri ale conducerii din Arabia Saudită.

Oficialii saudiţi au negat acuzaţiile la adresa prinţului.

Un tribunal din arabia Saudită a organizat joi prima audiere în cazul Khashoggi, în care procurorii cer pedeapsa cu moartea pentru cinci dintre cei 11 suspecţi arestaţi. Biroul ONU pentru Drepturile Omului a catalogat procesul ca fiind "insuficient".

Pompeo va vizita, de asemenea, Iordania, Egipt, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Oman şi Kuweit, în cadrul călătoriei sale din 8 ianuarie până în 15 ianuarie, a transmis printr-un comunicat Departamentul de Stat.

În cadrul convorbirilor purtate cu liderii din Orientului Mijlociu, Pompeo va discuta, de asemenea, despre războiul din Yemen, precum şi despre Iran, Siria şi alte probleme regionale, a adăugat Departamentul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici