Cazul Skripal: Rusia cataloghează drept "draconice" noile sancţiuni impuse de Statele Unite în legătură cu atacului neurotoxic comis în Marea Britanie şi le califică ca fiind "categoric inacceptabile"

Ambasada Rusiei la Washington a catalogat drept "draconice" noile sancţiuni impuse de SUA în legătură cu cazul atacului neurotoxic comis în Marea Britanie, care l-a vizat pe fostul agent secret rus Serghei Skripal, adăugând că aceste restricţii se bazează pe "acuzaţii fanteziste".

1603 afișări
Imaginea articolului Cazul Skripal: Rusia cataloghează drept "draconice" noile sancţiuni impuse de Statele Unite în legătură cu atacului neurotoxic comis în Marea Britanie şi le califică ca fiind  "categoric inacceptabile"

Rusia cataloghează drept "draconice" noile sancţiuni impuse de SUA în legătură cu cazul Skripal

"Astfel de acţiuni sunt absolut neprietenoase şi puţin probabile să fie asociate cu atmosfera constructivă de la ultima întâlnire a preşedinţilor, la Helsinki", a declarat Peskov, informează site-ul cotidianului The Independent.

"Este imposibil ca Rusia să fi avut vreun rol în utilizarea armelor chimice", a mai afirmat oficialul rus.

Marea Britanie, Statele Unite şi alte ţări occidentale din cadrul NATO şi Uniunii Europene au atribuit Rusiei atacul neurotoxic comis pe 4 martie în orăşelul britanic Salisbury vizându-l pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia Skripal. Cei doi şi-au revenit în urma atacului, dar, o femeie intoxicată în iulie cu aceeaşi substanţă a decedat.

Administraţia Vladimir Putin a negat orice implicare în acest atac şi a cerut dovezi concrete, propunând să participe la investigaţie. Moscova a acuzat Guvernul Theresa May de lipsă de transparenţă privind starea celor doi cetăţeni ruşi. Moscova a sugerat în mai multe rânduri că atacul ar putea fi o înscenare care ar avea obiectivul sancţionării Rusiei.

"Fără îndoială, Rusia îşi menţine speranţa privind dezvoltarea de legături constructive cu Washingtonul, deoarece astfel de relaţii nu servesc doar intereselor celor două naţiuni, ci şi stabilităţii şi securităţii strategice în întreaga lume", a adăugat Peskov, menţionând că preşedintele rus Vladimir Putin a discutat despre acest lucru cu preşedintele american Donald Trump în cursul întrevederii de la Helsinki.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici