Cazul Trayvon Martin: Crima nu ar fi avut loc, "în cazul în care Trayvon ar fi fost alb", afirmă tatăl victimei

Tracy Martin, tatăl adolescentului de culoare ucis în 2012 în Florida de către George Zimmerman, a declarat joi pentru postul de televiziune NBC că, "în cazul în care Travyon ar fi fost alb, nimic nu s-ar fi întâmplat".

280 afișări
Imaginea articolului Cazul Trayvon Martin: Crima nu ar fi avut loc, "în cazul în care Trayvon ar fi fost alb", afirmă tatăl victimei

Cazul Trayvon Martin: Crima nu ar fi avut loc, "în cazul în care Trayvon ar fi fost alb", afirmă tatăl victimei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La cinci zile după încheierea procesului, foarte urmărit în Statele Unite pentru că reînvie spectrul rasismului în societatea americană, părinţii lui Trayvon Martin şi-au exprimat decepţia. "Ne aflăm în continuare sub şoc şi sceptici" faţă de verdict, au anunţat ei pentru NBC.

George Zimmerman, în vârstă de 29 de ani, a fost achitat, sâmbătă seara, la capătul unui proces care a durat mai multe săptămâni. El a fost acuzat de faptul că l-a omorât, pe 26 februarie 2012, la Sanford, în Florida (sud-est), pe Travyon Martin, un adolescent de culoare în vârstă de 17 ani. Zimmerman, care era agent de pază în cartierul său, a afirmat că a acţionat în legitimă apărare.

"Cred că, în cazul în care Travyon ar fi fost alb, nimic nu s-ar fi întâmplat. În mod evident, rasa a jucat un oarecare rol", a insistat tatăl lui Travyon, Tracy Martin.

În opinia soţiei sale, Sybrina Fulton, sistemul judiciar l-a "trădat pe Trayvon".

Întrebat dacă ar avea un mesaj de adresat membrilor completului de judecată, Tracy Martin a răspuns: "Nu pot să înţeleg cum poate fi lăsat liber în natură ucigaşul unui copil neînarmat? Care ar fi fost verdictul dacă ar fi fost copilul vostru?", a întrebat el. "Aş vrea să se pună în locul nostru", a spus tatăl tânărului ucis.

"Ne-am dori ca Guvernul federal să reflecteze asupra dosarului şi să examineze toate opţiunile. Noi gândim simplu, în calitate de părinţi, că ceva în plus s-ar putea face", a răspuns Tracy Martin atunci când a fost întrebat dacă vrea începerea unei urmăriri penale împotriva lui Zimmerman la nivel federal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici