Cazul Trayvon Martin: Manifestaţii în 100 de oraşe din SUA, anunţate pentru sâmbătă

Susţinători ai lui Trayvon Martin au anunţat luni manifestaţii în peste 100 de oraşe americane pentru sâmbătă, hotărâţi să menţină presiunea în urma achitării unui vigil care l-a ucis pe adolescentul de culoare anul trecut în Florida.

552 afișări
Imaginea articolului Cazul Trayvon Martin: Manifestaţii în 100 de oraşe din SUA, anunţate pentru sâmbătă

Cazul Trayvon Martin: Manifestaţii în 100 de oraşe din SUA, anunţate pentru sâmbătă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Sâmbătă vor avea loc manifestaţii în 100 de oraşe, în faţa unor sedii federale, cu scopul de a exercita presiuni asupra Guvernului să ne protejeze drepturile civice", a anunţat Al Sharpton, un reprezentant al luptei pentru drepturi civice.

Sharpton, care conduce National Action Network (NAN), o organizaţie de apărare a acestor drepturi, s-a declarat încrezător în faptul că Guvernul federal va redeschide dosarul din perspectiva drepturilor civice.

"Nu s-a terminat. Este departe de a se fi terminat", a subliniat el pentru NBC. "Vă amintesc faptul că am fost nevoiţi să luptăm pentru a avea un proces", a adăugat el.

În urma procesului pentru crimă care s-a încheiat sâmbătă cu achitarea vigilului George Zimmerman, "acum este necesar să ne ocupăm de drepturile civice ale lui Trayvon Martin. Avea dreptul să se întoarcă acasă", a declarat Sharpton.

El i-a criticat dur pe procurori, apreciind că ar fi putut "să facă mai mult", să fie mai "agresivi în privinţa anumitor puncte".

Achitarea tânărului vigil voluntar, în vârstă de 29 de ani, care a invocat auto-apărarea, în contextul în care Trayvon Martin, în vârstă de 17 ani, nu era înarmat, a redeschis în Statele Unite o rană rasială.

Mii de persoane au ieşit pe stradă duminică, în mai multe oraşe, inclusiv la New York, San Francisco, Los Angeles sau Atlanta, scandând "Fără justiţie nu este pace" sau "Suntem toţi Trayvon Martin".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici