CDU şi SPD sunt de acord să înceapă negocierile oficiale pentru formarea unei noi coaliţii - surse

Uniunea Creştin Democrată (CDU) condusă de cancelarul Angela Merkel şi Partidul Social-Demcrat (SPD) au ajuns vineri la un acord pentru a demara negocierile oficiale pentru formarea unei coaliţii guvernamentale, afirmă surse din interiorul celor două partide, citate de Reuters şi Politico.eu.

394 afișări
Imaginea articolului CDU şi SPD sunt de acord să înceapă negocierile oficiale pentru formarea unei noi coaliţii - surse

CDU şi SPD sunt de acord să înceapă negocierile oficiale pentru formarea unei noi coaliţii - surse

Potrivit unor surse din interior, liderii celor două partide au încheiat faza discuţiilor exploratorii şi au fost de acord să iniţieze negocieri oficiale pentru formarea unei noi mari coaliţii. Decizia de vineri vine după mai multe zile în care liderii CDU şi SPD au discutat despre politica cu privire la imigranţi, cheltuieli bugetare sau taxe.

Înainte ca liderii SPD să poată purta negocieri formale cu CDU în vederea formării unei noi coaliţii guvernamentale, aceştia vor trebui să obţină votul de încredere al membrilor partidului în cadrul unei convenţii ce va fi organizată la data de 21 ianuarie.

Liderii celor două partide urmează să susţină o conferinţă de presă pe parcursul zilei de vineri.

Germania este condusă de un guvern interimar de la 24 septembrie, data la care au fost organizate recentele alegeri parlamentare. Iniţial, SPD a hotărât să intre în opoziţie, însă ulterior a fost de acord să discute cu Angela Merkel despre posibilitatea formării unei coaliţii guvernamentale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici