CE a decis de principiu să lanseze o procedură de infringement împotriva Franţei

Comisia Europeană a luat, miercuri, decizia de principiu de a deschide o procedură de infringement pentru nerespectarea legislaţiei europene după recentele repatrieri controversate ale romilor, a anunţat comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding.

19 afișări
Imaginea articolului CE a decis de principiu să lanseze o procedură de infringement împotriva Franţei

CE a decis de principiu să lanseze o procedură de infringement împotriva Franţei (Imagine: Mediafax Foto)

"Am decis să lansăm o procedură de infringement", a declarat Reding la Bruxelles, pentru postul francez de televiziune France 24.

Motivul invocat este că "Franţa nu a transpus în legislaţia sa garanţiile procedurale" prevăzute pentru cetăţenii europeni în cadrul unei directive din 2004 privind libera circulaţie în Uniunea Europeană.

Aceste garanţii se referă în special la normele care trebuie respectate în cadrul repatrierii cetăţenilor UE în ţările de origine, aşa cum s-a întâmplat cu recentele repatrieri controversate ale romilor români şi bulgari de către Franţa.

"Comisia a luat decizia politică astăzi de a lansa o procedură de infringement pentru netranspunerea" legislaţiei, a precizat pentru AFP o sursă europenă. "Decizia oficială va fi luată în octombrie, doar dacă Franţa nu va răspunde favorabil până atunci" reproşurilor Bruxelles-ului, a adăugat aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici