Ce cred francezii despre atitudinea lui Sarkozy în faţa lui Merkel

Peste 40 la sută dintre cetăţenii francezi consideră că preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, nu este "suficient de ferm" în faţa cancelarului german Angela Merkel în privinţa problemelor din zona euro, conform unui sondaj de opinie dat publicităţii vineri.

992 afișări
Imaginea articolului Ce cred francezii despre atitudinea lui Sarkozy în faţa lui Merkel

Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă 41 la sută dintre cetăţenii francezi răspund că Nicolas Sarkozy nu este "suficient de ferm" în faţa Angelei Merkel, şase la sută cred invers, că este "prea ferm", în timp ce 28 la sută cred că este "aşa cum ar trebui să fie".

În schimb, 30 la sută dintre francezi cred că Angela Merkel este "prea fermă" în faţa preşedintelui francez, 11 la sută, că nu este "suficient de fermă", 35 la sută consideră că se comportă "cum ar trebui", iar 24 la sută nu au nicio opinie.

De altfel, 40 la sută dintre cetăţeni consideră că "statele membre ale Uniunii Europene trebuie să dea dovadă de mai multă solidaritate între ele".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici