Ce făcea Barack Obama cu doar 20 de minute înainte de uciderea lui Osama ben Laden

Preşedintele american Barack Obama a jucat golf până cu 20 de minute înainte ca Osama ben Laden să fie ucis, susţine un fost membru al comandoului american care a efectuat operaţiunea, Chuck Pfarrer, într-o carte intitulată "SEAL Target Geronimo".

1439 afișări
Imaginea articolului Ce făcea Barack Obama cu doar 20 de minute înainte de uciderea lui Osama ben Laden

Barack Obama (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Pfarrer descrie o imagine foarte diferită de fotografia oficială publicată la momentul respectiv şi care îi prezintă pe Obama şi pe consilierii săi în jurul unei mese la Casa Albă, în timp ce urmăresc operaţiunea împotriva lui Osama ben Laden.

Pfarrer, citat de Daily Mail, susţine că rolul preşedintelui a fost exagerat şi sugerează că acesta şi-a prelungit suficient de mult partida de golf pentru a se putea distanţa de operaţiune în cazul în care aceasta ar fi mers prost. El susţine, de asemenea, că fotografiile difuzate de Casa Albă nu prezintă momentul în care a fost ucis ben Laden, ci cel în care s-a prăbuşit elicopterul.

Cartea afirmă că ben Laden ar fi fost capturat dacă s-ar fi predat şi că echipa SEAL nu a fost trimisă într-o misiune de asasinare. Aceasta oferă, de asemenea, o imagine nouă asupra a ceea ce s-a întâmplat în timpul raidului.

Astfel, membrii forţelor speciale l-au anihilat pe ben Laden în numai 90 de secunde de la aterizarea elicopterului lor. Ei l-au văzut trântind uşa de la dormitor, moment în care au intrat iar una dintre cele patru soţii ale acestuia, Amal, a strigat: "Nu este el!".

Contrar declaraţiilor Casei Albe, conform cărora ben Laden era neînarmat, acesta avea o armă lângă el.

Potrivit cărţii, ben Laden era cunoscut şi sub pseudonimul Bert de către forţele speciale, în timp ce adjunctul lui, Ayman al-Zawahiri, era numit Ernie, o referire la două personaje cunoscute din emisiunea pentru copii Strada Sesam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici