Ce greşeală a făcut Occidentul în relaţia cu Vladimir Putin? Răspunsul lui Boris Johnson

Premierul Boris Johnson a spus că Occidentul a făcut o „greşeală teribilă” şi l-a lăsat pe preşedintele Vladimir Putin „să scape” cu anexarea Crimeei în 2014, notează BBC.

99191 afișări
Imaginea articolului Ce greşeală a făcut Occidentul în relaţia cu Vladimir Putin? Răspunsul lui Boris Johnson

Scriind în The Telegraph, Johnson a spus că eliminarea dependenţei Occidentului de petrol şi gaze ruseşti este vitală pentru a „încheia intimidarea” de la Kremlin.

„Când Putin a invadat Ucraina pentru prima dată, în 2014, Occidentul a făcut o greşeală teribilă. Liderul rus a comis un act de agresiune violentă şi a luat o bucată uriaşă dintr-un stat suveran - şi l-am lăsat să scape cu asta", a scris premierul în articol.

Crimeea, aflată în sudul Ucrainei, a fost anexată de Rusia în 2014 şi găzduieşte o prezenţă militară rusă considerabilă.

Johnson a subliniat că singura modalitate de a opri „şantajul continuu” al preşedintelui Putin este prin a pune capăt dependenţei ţărilor occidentale de petrol şi gaze ruseşti – un proces care ar fi „dureros”.

El a mai spus că strategia sa promisă de securitate energetică pentru Regatul Unit va „dubla” energia eoliană, va exploata energia solară şi va face o „serie de noi pariuri mari” pe energia nucleară. În plus, Regatul Unit urmează să elimine treptat importurile de petrol din Rusia până la sfârşitul anului 2022.

Zilele următoare sunt aşteptate şi alte sancţiuni ce vor fi anunţare de ministrul de externe al Marii Britanii. Aproximativ 100 de persoane vor fi sancţionate conform legislaţiei recent adoptate, scrie BBC.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici