Ce măsuri de precauţie îşi ia premierul neozeelandez pentru a nu fi spionat prin telefonul mobil

Premierul Noii Zeelande, John Key, a declarat joi că îşi schimbă microreceptorul la fiecare trei luni şi nu îşi ia telefonul mobil cu el la discuţiile confidenţiale, pentru a reduce riscul de a fi spionat, relatează DPA, în pagina electronică.

342 afișări
Imaginea articolului Ce măsuri de precauţie îşi ia premierul neozeelandez pentru a nu fi spionat prin telefonul mobil

Ce măsuri de precauţie îşi ia premierul neozeelandez pentru a nu fi spionat prin telefonul mobil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Key a făcut aceste declaraţii într-un interviu acordat postului comercial de radio More FM, afirmând că acţionează în baza principiului că ar fi spionat într-o oarecare măsură. "Am mai multă securitate pe telefonul meu decât multe persoane dar aceasta nu înseamnă că nu îl poţi intercepta", a declarat el.

Key a afirmat că evită să ţină un telefon mobil în cameră în timpul discuţiilor pe care le are cu consilierii din domeniul securităţii naţionale din cauza riscului ca acesta să fie accesat de la distanţă şi folosit ca dispozitiv de ascultare.

"Ştiu că poate fi folosit ca dispozitiv de ascultare, fie că este deschis, fie că nu. Cred că îmi arunc microreceptorul la fiecare trei luni", a declarat el.

"Nu aş putea merge în străinătate fără să îl am la mine şi dacă îl las din greşeală în camera de hotel, aşa cum am făcut de câteva ori, pur şi simplu îl arunc", a adăugat el.

Serviciile de informaţii ale Noii Zeelande, GCSB, au fost acuzate că folosesc supravegherea electronică pentru a-şi spiona vecinii, precum şi candidaţii la funcţia de director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului în 2013, potrivit documentelor date publicităţii de fostul contractor al NSA Edward Snowden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici