Ce PALATE şi-au construit romii în România din furturile din Marea Britanie - FOTO

Membrii unei familii de români, judecaţi în Marea Britanie pentru că jefuiau noaptea pasageri obosiţi sau în stare de ebrietate în trenuri, de la care furau bani şi telefoane mobile, şi-au construit adevărate palate în România cu bani obţinuţi astfel.

7222 afișări
Imaginea articolului Ce PALATE şi-au construit romii în România din furturile din Marea Britanie - FOTO

Ce PALATE şi-au construit romii în România din furturile din Marea Britanie (Imagine: Daily Mail)

Familia Rostas a adunat câteva sute de mii de lire sterline din ce a furat în Marea Britanie, informează Daily Mail.

Romii şi-au construit cinci palate în România din "operaţiunile" din Marea Britanie, obişnuind să fure telefoane mobile, bijuterii şi bani de la pasagerii trenului de noapte ce duce de la Londra la Kent. Romulus (18 ani), Marin (25 de ani), Robert (23 de ani) şi vărul lor Cornel (22 de ani) sunt autorii furturilor de pe ruta respectivă.

Poliţia din Marea Britanie susţine că banda Rostas a jefuit nu mai puţin de 500 de persoane.

"Suntem o familie foarte, foarte bogată. Muncim în Anglia, Spania şi Franţa. Avem o mulţime de bani", au susţinut rudele clanului Rostas din Huedin, unde familia are o vilă cu 16 dormitoare. "Am cheltuit o avere pentru casa asta. Mai mult de un milion de euro", a precizat un tânăr rom pentru Daily Mail.

În faţa palatelor sunt parcate maşini de lux, Mercedes, Audi şi BMW, toate cu numere engleze sau irlandeze.

Poliţia britanică susţine că familia Rostas face parte dintr-o mare organizaţie criminală care operează în Anglia, Irlanda, Spania sau Franţa.

"Nu au lucrat niciodată în România, doar fură, fură şi iar fură. Au început în 1990 când vindeau whisky şi ţigări furate, înainte de a se muta în Marea Britanie", a susţinut un vecin al clanului, Artur Potra (42 de ani).

Anul trecut, un reportaj al ziarului The Sun a arătat cum şi-au construit romii în Ţăndărei vile din asistenţa socială britanică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici