Ce s-a întâmplat în a treia noapte de proteste pe străzile din Belarus? Pe acoperişurile unor blocuri ar fi fost observaţi lunetişti

  • O altă noapte de teroare în Belarus: pe străzile din Minsk au apărut şi mai multe unităţi de tehnică militară, chiar şi vehicule acoperite cu sârmă ghimpată.
  • Pe reţelele de socializare circulă zeci de imagini video cu violenţele dintre protestatari şi forţele de ordine.
  • “Poliţia a oprit internetul, au fost distruse şi camerele video ale BBC, AP, dar şi a altor televiziuni locale”, scrie jurnalistul Alec Luhn.
2265 afișări
Imaginea articolului Ce s-a întâmplat în a treia noapte de proteste pe străzile din Belarus? Pe acoperişurile unor blocuri ar fi fost observaţi lunetişti

O nouă noapte de proteste pe străzile din Belarus. Pe acoperişurile unor blocuri ar fi fost observaţi lunetişti

Protestele violente împotriva realegerii lui Lukaşenko, preşedinte în funcţie în Belarus din 1994, au continuat pentru a treia noapte consecutivă. Pe străzile din Minsk, dar şi în mai multe regiuni al Belarusului, au apărut şi mai mulţi poliţişti, dar şi militari.

Momentul în care protestarii aruncă cu pietre în forţele de ordine după ce aceştia l-au apucat de mâini şi de picioare pe unul dintre manifestanţi.

Autorul unui video postat pe Twitter spune că în Minsk nu mai există transport public şi nici internet. Serviciul de presă al guvernului din Belarus a negat acest lucru.
„În Minsk, protestatarii merg în cartierul Kammennaya Gorka pentru a-i ajuta pe alţi manifestanţi să se opună poliţiei. Între timp, forţele de ordine au început să tragă (probabil cu gloanţe de cauciuc). Ţine minte - nu există transport în comun şi nici internet” scrie internautul.

“Poliţia a oprit internetul, a închis centrul oraşului Minsk, a dispersat protestatarii cu grenade şi gloanţe de cauciuc. Au fost distruse şi camerele video ale BBC, AP, dar şi a altor televiziuni locale”, scrie jurnalistul Alec Luhn.

Potrivit site-ului rus independent de ştiri Meduza, după confruntările violente dintre forţele de ordine şi protestatari, pe străzile din Minsk au apărut şi mai multe unităţi de tehnică militară, tunuri de apă, maşini de transportare a deţinuţilor, dar şi vehicule acoperite cu sârmă ghimpată. Totodată, aceeaşi sursă spune că pe Telegram ar fi apărut imagini cu lunetişti pe acoperişurile blocurilor din Belarus.

În zona „Puşkinskaya”, unde unul dintre protestatari a fost ucis cu o zi înainte, iar azi-noapte oamenii au au îngenuncheat în faţa soldaţilor, îndemnându-i să nu folosească violenţa, scrie „Belsat”. Cu toate astea, în urma manifestaţiilor, sute de oameni au fost arestaţi abuziv, unii au fost luaţi pur şi simplu de pe stradă, chiar dacă au protestat paşnic. Totodată, un protestatar a murit, însă autorităţile susţin că bărbatul nu a fost agresat de forţele de ordine. Ulterior, inimstrul de interne a anunţat că protestatarul a murit când a încercat să arunce „un dispozitiv exploziv către poliţişti”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici