Ce se întâmpla în „Situation Room” de la Casa Albă în timp ce preşedintele Trump decidea cum să răspundă atacului iranian

Casa Albă a publicat fotografii surprinse în „Situation Room”, preşedintele Donald Trump putând fi văzut la masă cu echipa de securitate după ce Iran a lovit cu rachete balistice două baze militare americane din Irak, transmite CNN.

2629 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmpla în „Situation Room” de la Casa Albă în timp ce preşedintele Trump decidea cum să răspundă atacului iranian

Sursa FOTO: Profimedia Images

O prezentatoare a postului de ştiri CBS News, Norah O'Donnell, a publicat pe Twitter o imagine de la şedinţa din „Situation Room”, înaintea unui interviu cu vicepreşedintele Mike Pence, miercuri seară. 

Sursa FOTO: Profimedia Images

În fotografii pot fi văzuţi membri cheie ai echipei de securitate, aceştia uitându-se într-o parte nevăzută în imagini, cel mai probabil o transmisiune video sau o prezentare. Toţi par cât se poate de serioşi, iar Trump stă la capătul mesei, cu braţele încrucişate la piept şi fără să arate prea multă emoţie.

Trump, Pence, Secretarul de Stat Mike Pompeo, Steve Mnuchin, Secretarul Apărării Mark Esper, Consilierul în Securitate Naţională Robert O'Brien, generalul Mark Milley, precum şi directorul Biroului Naţional de Informaţii Joseph Maguire au participat la şedinţa convocată în „Situation Room”, scrie CNN.

Fotografiile surprind momentul intens după ce Iran a răspuns asasinării generalului Qasem Soleimani. Trump a declarat, miercuri dimineaţă, că Iran nu va mai lansa alte atacuri.

Una dintre reacţiile iniţiale din „Situation Room” a fost una de surprindere după ce iranienii au folosit aşa de puţine rachete balistice din arsenalul care cuprinde mii, a declarat o sursă pentru CNN. Chiar dacă exista un anumit nivel de încordare în încăpere, motivul pentru care grupul era destul de relaxat a fost faptul că majoritatea oficialilor din administraţia SUA erau de părere că iranienii ar dori să trimită mai degrabă un mesaj şi nu să ucidă americani. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici