Ce se va întâmpla dacă Trump şi Biden vor fi la egalitate, în urma voturilor?

  • Unul dintre scenariile posibile în urma alegerilor din America prevede un scor egal între cei doi candidaţi, Joe Biden şi Donald Trump.
  • Un scor egal de 269-269 este puţin probabil, dar totuşi posibil.
  • Dacă niciunul din candidaţi nu strânge 270 de voturi din partea Colegiului Electoral, Constituţia cere Camerei Reprezentanţilor să aleagă preşedintele.
  • Apoi Senatul va alege vicepreşedintele.
1817 afișări
Imaginea articolului Ce se va întâmpla dacă Trump şi Biden vor fi la egalitate, în urma voturilor?

Ce se va întâmpla dacă Trump şi Biden vor fi la egalitate, în urma voturilor?

Unul dintre scenariile posibile în urma alegerilor din America prevede un scor egal între cei doi candidaţi, Joe Biden şi Donald Trump.

Sistemul de vot din SUA este mult diferit de cel împământenit în ţara noastră şi în general în Europa, însă el a servit ca alternativă pentru situaţia tensionată dintre statele componente din perioada incipientă a SUA a rămas în tradiţia electorală americană. Află aici mai multe detalii despre cum se organizează procedura de vot în America. 

În cazul de faţă, un scor egal de 269-269 este puţin probabil, dar totuşi posibil, după cum este prezentată situaţia:

 

Care sunt repercursiunile într-un astfel de scenariu?

Dacă niciunul din candidaţi nu strânge 270 de voturi din partea Colegiului Electoral, Constituţia cere Camerei Reprezentanţilor să aleagă preşedintele. Apoi Senatul va alege vicepreşedintele.

Chiar dacă se preconizează că Democraţii vor conduce Camera Reprezentanţilor din nou, nu înseamnă că Joe Biden va fi câştigătorul.

Momentan, situaţia voturilor se prezintă astfel: republicanii au 26 de reprezentanţi din Camera Reprezentanţilor şi democraţii doar 22. În formula aceasta, Trump ar câştiga alegerile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici