VIDEO Ce spun sârbii ieşiţi în stradă din cauza restricţiilor epidemice: „Avem dictatură. Vrem să schimbăm sistemul”

  • Mii de sârbi au ieşit din nou în stradă la Belgrad nemulţumiţi de reintroducerea restricţiilor, inclusiv carantina
  • Poliţiştii au făcut cu greu faţă protestatarilor care au ajuns până la intrarea parlamentului din Belgrad
  • Forţele de ordine au folosit gazele lacrimogene pentru a dispersa mulţimea
3393 afișări

 

Străzile Belgradului s-au transformat într-un poligon de lupte. Vukasin Golubovic protestează de două zile. El şi mii de sârbi sunt nemulţumiţi de decizia preşedintelui Aleksandar Vucic de a reimpune noi restricţii epidemice, inclusiv carantina.
 
Protestatarilor li s-au alăturat şi galeriile echipelor de fotbal Partizan Belgrad şi Red Star Belgrad. Pietrele din pavaj şi cocktail-uri Molotov au fost muniţia principala a protestarilor în altercaţiile cu forţele de ordine. 
 
Poliţiştii au făcut faţă cu greu situaţiei, iar gazele lacrimogene au fost utilizate pentru a dispersa protestatarii.
 
„În ţara noastră avem dictatură. În seara asta, poliţia noastră sârbească ne-a bătut, ne-a maltratat, pentru că am ieşit. De 30 de ani avem la conducere aceiaşi oameni. Nu se mai schimbă. Vrem să schimbăm sistemul”, a spus Vukasin Golubovic. 
 
„Cetăţenii Serbiei au protestat şi ieri, şi azi, pentru că nu sunt mulţumiţi de autorităţi, nu sunt mulţumiţi de acest regim al lui Aleksandar Vucic, care este un regim criminal care a ucis libertăţile cetăţeneşti”, a declarat Dragana Rakic, vicepreşedintele Partidului Democrat din Serbia. 
 
La Belgrad, forţele de ordine au fost depăşite de situaţie. Manifestanţii, peste 10.000 de oameni, au rupt gardurile de protecţie, au mers până în uşa parlamentului, au spart geamurile. Într-un final au fost împrăştiaţi cu gaze lacrimogene. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici